Κεφαλάρι !

kefalariΈνα κεφαλάρι με υφασμάτινη επένδυση μπορεί να αποδειχθεί μια ακριβή υπόθεση. Αντί λοιπόν να ξοδέψεις μια περιουσία, μπορείς να το κατασκευάσεις από ένα παλιό πάπλωμα. 

Θα χρειαστείς: Ένα μεγάλο παλιό πάπλωμα ή μια χοντρή παλιά κουβέρτα. Ένα ξύλο πάχους 2 εκατοστών, ύψους 1 μέτρου και πλάτους όσο είναι το κρεβάτι σου. Δύο ξύλινες τάβλες 5Χ7,5Χ100 εκ., ένα ψαλίδι ένα καρφωτικό με συνδετήρες, μια μεζούρα, ένα τρυπάνι και 4 ξυλόβιδες των 5 εκατοστών. 

Πως θα το κάνεις:
Θα απλώσεις το πάπλωμα στο πάτωμα και από πάνω του θα τοποθετήσεις το ξύλο. Θα κόψεις το πάπλωμα γύρω - γύρω από το ξύλο αφήνοντας ένα περιθώριο 10 πόντων περιμετρικά.   Θα διπλώσεις το κομμάτι των 10 πόντων στο ξύλο από τι μία μεριά και θα το καρφώσεις με το καρφωτικό ανά 5 ? 7 εκατοστά. Θα τεντώσεις το πάπλωμα από την άλλη μεριά του ξύλου και θα το καρφώσεις με τον ίδιο τρόπο. Μετά τα κάνεις το ίδιο και με τις υπόλοιπες δύο πλευρές.   Στη συνέχεια θα πάρεις τις δύο τάβλες και από την φαρδιά μεριά θα κάνεις δύο τρύπες 2,5 εκατοστών στην κάθε μία, κατόπιν θα τις τοποθετήσεις παράλληλα με τις στενές πλευρές από την πίσω μεριά του ξύλου σε απόσταση 15 εκατοστών από κάθε άκρη του ξύλου, με τη μία τους άκρη να εξέχει 60 εκατοστά από το ξύλο.   Θα βιδώσεις τις δύο τάβλες με τις ξυλόβιδες στο ξύλο μέσα από τις τρύπες που έχεις κάνει. Το κεφαλάρι σου είναι έτοιμο.   Στη συνέχεια ακούμπησε το κεφαλάρι σου στο τοίχο και σπρώξε το κρεβάτι σου μπροστά του.Φτιάξε κάλυμμα για τον καναπέ σου!

kalimaΕάν είτε θέλεις να καμουφλάρεις τον καναπέ σου που είναι σκισμένος, λεκιασμένος, ταλαιπωρημένος ή απλά εκτός μόδας είτε θέλεις να αλλάξεις χρώματα για να φτιάξει η διάθεση σου, έχεις δύο λύσεις.
Η μία είναι να αγοράσεις ένα κάλυμμα από κάποιο κατάστημα που συνήθως δεν θα ταιριάζει στα μέτρα και θα είναι πάνω του σαν ξένο ρούχο.
Η άλλη είναι να ξεθάψεις ένα κουβερλί που σου αρέσει και δεν χρησιμοποιείς πια και να το προσαρμόσεις κόβοντας το στα μέτρα του καναπέ σου.

Θα χρειαστείς: ένα μεγάλο κουβερλί  για ένα δίμετρο καναπέ. Μια κουτάλα ξύλινη  και έξι παραμάνες.

Πως θα το κάνεις: Θα καλύψεις τον καναπέ με το κουβερλί αφήνοντας περίπου 8 ? 10 εκατοστά να περισσεύουν στο πάτωμα μπροστά του.Με το κουτάλι σπρώξε το ύφασμα όσο πιο βαθιά μπορείς ώστε να μπει καλά ανάμεσα στα κάθετα και τα οριζόντια μαξιλάρια καθώς και στις άκρες για να παραμένει σταθερό όταν κάθεστε.Δίπλωσε τις άκρες στα μπράτσα του καναπέ και στερέωσε με τις παραμάνες στο κάτω μέρος, ώστε να μην φαίνονται.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις  μεγάλα σεντόνια αλλά και κουβέρτες.


Κουρτίνα μπάνιου με νέα υλικά που ήδη έχεις!

kourtina mpaniouΟι μεγάλες πολύχρωμες πετσέτες για τη θάλασσα που τις έχεις καταχωνιασμένες όλο το χρόνο σε κάποιο ντουλάπι και τις χρησιμοποιείς μόνο για λίγους μήνες θαμπορούσαν να γίνουν υπέροχες κουρτίνες μπάνιου και να αλλάξουν όλη τη διακόσμηση του μπάνιου σου.

Θα χρειαστείς: Δύο μεγάλες πετσέτες θαλάσσης, 14 μεταλλικούς κρίκους με κλιπ.

Πως θα το κάνεις:
Θα στερεώσεις τους κρίκους στην στενή μεριά της πετσέτας αφήνοντας ένα διάστημα περίπου 12 εκατοστά ανά κρίκο (ανάλογα με το μέγεθος της πετσέτας).Πέρασε τους κρίκους στο στην σωλήνα που έχεις ήδη περασμένη την πλαστική σου κουρτίνα εναλλάξ με αυτήν. Δηλαδή ένας κρίκος της πλαστικής κουρτίνας με ένα κρίκο της πετσέτας. Έτσι δημιουργείς ένα κάλυμμα για να μην βρέχει το νερό την πετσέτα που είναι μόνο διακοσμητική και καλό είναι να μην βρέχετε.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σεντόνια ή και τραπεζομάντιλα ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου σου.

Login to post comments

Log In

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;