Αγαπώ το λευκό.


Σε ηρεμεί, σε ξεκουράζει και αν είναι σωστά διακοσμημένο σε ένα δωμάτιο δεν θα το αισθάνεσαι ποτέ ψυχρό.

white1Απλά μην ξεχνάτε ένα σημαντικό κανόνα του εσωτερικού σχεδιασμού, το δωμάτιο θα πρέπει να περιέχει λίγο μαύρο!
Τα μονοχρωματικά ή μη χρώματα που είναι το λευκό και το μαύρο, είναι αυτά που ορίζουν το τόνο, αφού όσο περισσότερο μαύρο τόσο πιο σκοτάδι, όσο περισσότερο λευκό τόσο πιο φως.
Παράδειγμα το μαύρο με το κίτρινο θεωρείται η πιο έντονη αντίθεση στη χρωματική παλέτα, γι' αυτό εάν θέλεις να συνδυάσεις αυτά τα δυο χρώματα πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις μέσα και άσπρο .
 
white2


Όταν φυσικές αποχρώσεις του λευκού και της κρέμας αναμειγνύονται με γήινες αποχρώσεις θα δημιουργήσουν μια απίστευτη αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο και οι διάφορες υφές θα «δέσουν» τα παραπάνω στοιχεία μεταξύ τους σε ένα ιδιαίτερα κομψό και ρομαντικό αποτέλεσμα.white4Αν δεν είστε πολύ πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε παντού λευκό χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε μια λεπτομέρεια χρώματος, για παράδειγμα χρυσαφί.
Συνδυασμένο με καθρέφτες αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του στυλ rococo.
Ως δευτερεύοντα υλικά μπορούμε να έχουμε  ξύλο και γυψομαρμαροκονίαμα.
Το συνολικό αποτέλεσμα είναι λάμψη και ζωντάνια, ένα ταιριαστό σκηνικό του 18ου αιώνα που παραπέμπει στην αριστοκρατική κοινωνική ζωή.


Όταν επιλέγετε  χρώματα για έμφαση, θυμηθείτε: «το λίγο φτάνει μακριά». Χρησιμοποιήστε μόνο ένα επιπλέον χρώμα για έμφαση ή ένα πιο σκούρο σε μονοχρωματικό συνδυασμό.


white5
Λευκό χρώμα στους τοίχους, πέτρινο δάπεδο απλά αλλά κομψά έπιπλα δημιουργούν έναν ευρύχωρο μινιμαλιστικό χώρο.

 

Login to post comments

Log In

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;