Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις!!!
Η φύση εισβάλλει στο σπίτι και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο.
Δίνει γι’ αντάλλαγμα ζεν ατμόσφαιρα και θετική ενέργεια.

h05454
Ποια είδη φυτών να διαλέξετε
Ανθοφόρα, φυλλώδη, παχύφυτα: αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε κλειστούς χώρους.
Πώς να επιλέξετε το ιδανικό για κάθε δωμάτιο; Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που χρειάζεται το καθένα για να μεγαλώσει. Στο καθιστικό τέλειες λύσεις είναι το φιλόδεντρο σκάντενς, τα διάφορα είδη φτέρης, ο πόθος, η σεφλέρα, ο φίκος και η κέντια, γιατί απαιτούν μέτριο φως ώστε να μην καίγονται τα φύλλα τους. Για την κουζίνα το σιγκόνιο είναι ό,τι πρέπει αφού απορροφά τις άσχημες μυρωδιές, ενώ και το σπαθίφυλλο, η διφεμπάχια, η δράκαινα λέμον και μαρτζινάτα αποτελούν εξίσου καλές επιλογές.Στο μπάνιο τοποθετήστε κάποιου είδους φοίνικα, όπως χαμαιντώρια ή αρέκα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην υγρασία.
Τέλος για το υπνοδωμάτιο η σανσεβιέρια και η καλαθέα είναι ιδανικές γιατί δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο www.fysi.gr μπορείτε να αναζητήσετε τα φυτά που θέλετε για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Έξυπνα tips για τη φροντίδα τους
Κάθε φυτό έχει συγκεκριμένες ανάγκες όσον αφορά το πότισμα και το φως. Άρα, όταν αγοράζετε κάποιο, καλό είναι να ζητάτε από τους γεωπόνους στο φυτώριο ακριβείς οδηγίες για τη συντήρησή του. Ωστόσο ένας γενικός κανόνας για τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ότι προτιμούν την υγρασία στα φύλλα απ΄ ό,τι στη ρίζα. Επομένως μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανί να περνάτε τα πλατιά φύλλα τους ή να τα καταβρέχετε με ένα ψεκαστήρι.Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα έντομα που φωλιάζουν και αναπτύσσονται στα φυλλώματα και στο χώμα. Απαλλαγείτε από αυτά με ένα δραστικό homemade σπρέι: αναμείξτε καλά 1/2 λίτρο ζεστό νερό, 1 κ.γ. υγρό πιάτων ή 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι, 2 κ.γ. οινόπνευμα, 2 κ.γ. λάδι και 2 κ.γ. ξίδι και ψεκάστε το μέρος του φυτού που βρίσκεται ανάμεσα στο χώμα και τα φύλλα του.

Τιπ: Τοποθετήστε τις γλάστρες ή τα κασπό σας σε μεταλλικές ανθοστήλες, τις οποίες θα βρείτε στο www.ikea.gr. Αν θέλετε μεταλλικές σκαλιέρες σε ειδικές διαστάσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο τεχνίτη ανάλογων κατασκευών.
05455

Ιδέα: Φτιάξτε μια ιδιαίτερη γωνιά που θα παραπέμπει σε εργαστήρι βοτανολόγου. Πώς; Αρχικά αναζητήστε σε διάφορα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι μια vintage μεταλλική ραφιέρα και διάφορα βαζάκια ή μεζούρες που χρησιμοποιούν χημικοί και φαρμακοποιοί ή παλιά αξεσουάρ κηπουρικής. Στη συνέχεια γεμίστε τα με κλαδιά από κισσό και σχίζανθο, καθώς και αποξηραμένα βρύα.

Κείμενο: Μάρω Γαϊτανάκη, φωτογράφιση: Warren Heath/Bureaux.Co.Za

Login to post comments

Log In

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;