Ένα σεμινάριο ιδιαίτερα χρήσιμο για Αρχιτέκτονες, Πολ. Μηχανικούς και Διακοσμητές θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου (Δωρεάν συμμετοχή)

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας συνεχίζοντας αδιάκοπα την προσπάθειά του τόσο για διαρκή προβολή των ιδιοτήτων του ξύλου όσο και για ενημέρωση για τη σωστή αξιοποίησή του πρωτοπορεί και διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: "Η σύγχρονη ξύλινη κατασκευή και η αντισεισμική της συμπεριφορά" με συμμετοχή διακεκριμένων ξένων και Ελλήνων ομιλητών.
Ένα σεμινάριο ιδιαίτερα χρήσιμο για Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Διακοσμητές αλλά και για Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.

Ομιλητές

Παναγιώτης Tουλιάτος
Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Έχει κάνει ειδικές διαλέξεις πάνω στην αρχιτεκτονική και τη σεισμική συμπεριφορά ξύλινων κατασκευών. Έχει ασχοληθεί με μεγάλης κλίμακας κατασκευές - ανακαινίσεις παλαιών κατασκευών και σχεδιασμό ελαφρών κατα­σκευών από ξύλο.

Dr. Wolfgang Winter
Καθηγητής του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικών Επιστημών στο Τμήμα Δομικού Σχεδιασμού, Μηχανικής και Τεχνολογίας του Ξύλου του TU WIEN στη Βιέννη της Αυστρίας. Ειδικεύεται στο δομικό σχέδιο (για αρχιτέκτονες) και στις ξύλινες κατασκευές (για αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς). Ασχολείται ενεργά με την έρευνα τόσο στο σχεδιαστικό όσο και στο κατασκευαστικό τομέα του ξύλου και είναι επικεφαλής σε πολλά ερευνητικά προ­γράμ­ματα.

Dr. Andrea Bernasconi
Πολιτικός μηχανικός και Kαθηγητής ξύλινων κατασκευών και μηχανικής στα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών της Yverdon, Friburg και Lugano στην Ελβετία, και σε άλλα πανεπιστήμια στην Γερμανία και Ιταλία. Είναι ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας στην Ελβετία, σύμβου­λος του Πανεπιστημίου του Graz Αυστρίας, και επι­­στη­­­μονικός συνεργάτης του Συνδέσμου Promolegno στο Μιλάνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:30 Προσέλευση
17:50 Xαιρετισμοί
18:00 Μέθοδοι δόμησης με ξύλο Dr. Wolfgang Winter, Καθηγητής
18:30 Σύγχρονες κατασκευές με ξύλο - κτίριο εννέα ορόφων στο Μιλάνο Dr. Andrea Bernansoni, πολιτικός μηχανικός
18:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
19:00 Αποκατάσταση σεισμόπληκτων με ξύλινες κατασκευές La Aquila Project Dr. Andrea Bernansoni, πολιτικός μηχανικός
19:30 H ξύλινη κατασκευή στη σεισμογενή Ελλάδα Παναγιώτης Τουλιάτος, Καθηγητής

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

28 Μαρτίου 2014 6:00μ.μ. Athens Hilton, Esperides Hall

Περισσότερες πληροφορίες: http://htca.gr

Login to post comments

Log In

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;