Η Google παρουσίασε ένα νέο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο 3D scanner (σαρωτή) που μπορεί να χαρτογραφήσει την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο χρήστης, προσφέροντας έτσι μια ακριβή εικόνα του χώρου στον οποίο βρίσκεται.

Η εφαρμογή αυτή, ονομάζεται Tango, και θα καθιστά το τηλέφωνο ικανό να λειτουργεί όπως ο σαρωτής Kinect της Microsoft που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία του Xbox.
Η συσκευή θα διαθέτει σαρωτές εντοπισμού θέσης που θα επιτρέπουν στην εφαρμογή Tango «να πραγματοποιεί πάνω από 250.000 τρισδιάστατες μετρήσεις ανά δευτερόλεπτο» δήλωσε η Google σε ανακοίνωση της την Πέμπτη. Το τηλέφωνο θα δημιουργεί ένα χάρτη των περιχώρων του χρήστη.

«Φανταστείτε να μπορούσατε να μετρήσετε τις διαστάσεις του σπιτιού σας, κάνοντας ένα γύρω στα δωμάτια με το κινητό σας, πριν αγοράσετε έπιπλα!
‘Η ακόμα να μπορούσε το κινητό να σας παρέχει κατευθύνσεις για εσωτερικούς χώρους.
Δεν θα χανόσασταν ποτέ ξανά σε άγνωστα, μεγάλα κτίρια», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Μια ομάδα της Motorola, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στην οικογένεια της Google, ανέπτυξε το πρόγραμμα Tango μετά από ένα χρόνο δουλειάς.

«Το Tango θα καταστήσει τα κινητά τηλέφωνα ικανά να αντιλαμβάνονται τον χώρο που τα περιβάλλει, όπως και ο άνθρωπος, παρέχοντας στο χρήστη νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά» δήλωσε ο Johnny Lee, επικεφαλής τεχνικός του προγράμματος.

Η Google σκοπεύει να πουλήσει την τεχνολογία σε εξωτερικούς προγραμματιστές ελπίζοντας ότι θα την χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν παιχνίδια και εφαρμογές.

«Φανταστείτε να μπορούσατε να παίξετε κρυφτό στο σπίτι σας με τον αγαπημένο σας χαρακτήρα παιχνιδιού, ή να μετατρέψετε τους διαδρόμους σε δάσος», ανέφερε η ανακοίνωση της Google.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε ακόμα να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες, και ιδιαίτερα τυφλούς ανθρώπους να περιηγηθούν με άνεση σε νέους χώρους, χωρίς να έχουν ανάγκη από οδηγό ή κάποιο βοήθημα.

Login to post comments

Log In

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;