Στο στυλ ο συνδυασμός των υφασμάτων, των χρωμάτων και των υλικών είναι καθοριστικός. Το ίδιο συμβαίνει και στη διακόσμηση. Απόδειξη, αυτό το κομψό σπίτι στη νότια Φινλανδία.
Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού έψαχνε καιρό να αγοράσει μια κατοικία στην περιοχή Κιρκονούμι στη νότια Φινλανδία.
106953446
Μέχρι που σκέφτηκε να δώσει νέα πνοή στο εγκαταλελειμμένο κτίριο το οποίο υπήρχε δίπλα στο πατρικό της. Χτισμένο γύρω στο 1865, είχε σχεδόν καταστραφεί με το πέρασμα των ετών, οπότε χρειαζόταν ριζική ανακαίνιση.Ωστόσο στόχος ήταν να παραμείνει ανέπαφο οτιδήποτε βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση, διότι ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε το project δεν ήθελε να σβηστούν τα γοητευτικά σημάδια του χρόνου. Η αναπαλαίωση γινόταν σταδιακά και προσεκτικά.
106953429

Πρώτο φτιάχτηκε το δωμάτιο της κουζίνας, όπου τοποθετήθηκε ξυλόφουρνος, ο οποίος μάλιστα στην αρχή αποτέλεσε και τη μοναδική πηγή θερμότητας. Μέχρι να αντικατασταθούν οι σάπιες υδρορροές και οι παλιές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, η ζωή μέσα στο σπίτι ήταν ασκητική. Σιγά σιγά το κτίσμα απέκτησε και πάλι τις βασικές ανέσεις, χωρίς βέβαια να αλλοιωθεί ο αυθεντικός χαρακτήρας του.
106953430
Οι ιδιοκτήτες, θέλοντας να μεταφέρουν στο χώρο το vintage στυλ που αγαπούν και στο ντύσιμό τους, αποφάσισαν να ποντάρουν σε mix & match συνδυασμούς στα έπιπλα, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ. Γι’ αυτόν το λόγο δεν αγόρασαν κανένα καινούριο κομμάτι, αντιθέτως πήραν από φίλους και γνωστούς ό,τι δεν χρειάζονταν.
106953431 Έτσι στο παζλ ενώνονται κλασικά και ρουστίκ κομμάτια από διαφορετικές εποχές.
Μας εμπνέουν οι γήινοι τόνοι που χαρίζουν γαλήνη και ηρεμία σε κάθε γωνιά, καθώς και τα πολλά, διαφορετικά υφάσματα, το πάντρεμα των οποίων δημιουργεί ένα ενδιαφέρον σοφιστικέ παιχνίδι.
106953444
Φωτογράφιση: Krista Keltanen/Living Inside
Πηγή:elle decoration

Login to post comments

Log In

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;